diumenge, 5 d’agost del 2018

L'ESTRUCTURA DEL SISTEMA SOLAR


El sistema solar es va originar fa uns 4.500 milions d'anys, a partir d'una nebulosa formada per gas i pols. Està format per un estel, el Sol, i el conjunt de cossos que orbitan al seu al voltant.

L'estructura del sistema solar està constituïda per una sèrie de zones concèntriques, anomenades òrbites, disposades al voltant del Sol, a les quals es troben girant un gran nombre d'objectes de diverses mides: des de planetes gegants, com Júpiter, fins a petits fragments, com els asteroides. Aquests darrers es localitzen principalment a dues regions: el cinturó d'asteroides, entre Mart i Júpiter, i el cinturó de Kuiper, més enllà de Neptú.

Al sistema solar es poden distingir dues parts: una interna, que comprèn des del Sol fins a l'òrbita de Neptú, i una altra externa, més enllà de l'òrbita de Neptú.

Els cometes són cossos de diverses mides formats per gel i roca. A mesura que s'aproximen al Sol s'encalenteixen, formant la seva característica coa de vapor i partícules de gel.

En la següent imatge podeu observar cadascun dels components del sistema solar i la seua localització pel que fa al Sol.


1 comentari: