dissabte, 4 d’agost del 2018

LA POSICIÓ DE LA TERRA EN L'UNIVERS


El nostre coneixement de l'univers ha canviat molt al llarg de la història. Els antics grecs varen proposar un model geocèntric per explicar com era l'univers. Segons aquest model, la Terra es trobava al centre i tots els astres giraven al seu voltant.

Aquesta idea tenia la seva lògica, ja que quan observam la Lluna o el Sol podem comprovar que sempre fan un recorregut similar: surten per l'est i recorren el cel fins que s'oculten per l'oest. D'altra banda, els estels duen a terme una volta completa al voltant de l'Estrella Polar, que es troba en direcció del nord geogràfic, durant la nit.

El model geocèntric es va mantenir fins fa uns cinc-cents anys, quan l'astrònom Nicolau Copèrnic va proposar el model heliocèntric, segons el qual, el Sol romania estàtic al centre de l'univers i tots els altres astres giraven al seu voltant.


La nostra idea de l'univers ha canviat gràcies al desenvolupament de l'astronomia i a l'ús d'equips cada vegada més sofisticats, com els telescopis i els satèl·lits artificials.

Avui en dia sabem que el Sol és un estel petit i que el nostre sistema solar és una petita part d'una galàxia anomenada Via Làctia. A més, també sabem que la nostra galàxia és una de les moltes que hi ha a l'univers.

Avui en dia, la gran majoria dels experts coincideixen en què no existeix un lloc que es pugui considerar el centre de l'univers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada